El responsable de desenvolupament de negoci en programes ESA del grup SENER, August Caramagno, ha participat en la primera edició de ‘CiT en 60 minuts’, un debat digital organitzat per l’Agència EFE a través d’EFEfuturo en què s’ha analitzat el present i futur de la investigació espacial. La cita ha tingut lloc el dimecres 25 de febrer a les oficines d’EFE a Madrid i ha reunit, a més del representant de SENER, el director del Planetari de Pamplona, ​​Javier Armentia i al científic de l’Agència Espacial Europea (ESA) Laurence O ‘Rourke.

Durant la trobada, els ponents han debatut sobre el futur de la recerca en Espai, les seves fites més rellevants, el paper en aquest camp de les empreses espanyoles i la importància de la divulgació de la ciència espacial. August Caramagno ha destacat la participació de SENER a Solar Orbiter, Proba-3, Rosetta i IXV, missions d’exploració científica i de demostració de tecnologies en què Espanya ha contribuït. A més, ha incidit en la necessitat d’apropar l’espai a la ciutadania per explicar els beneficis que reporta aquest sector i ha apuntat que 2014 ha estat un any positiu per a la investigació espacial i que les aportacions que han realitzat les empreses espanyoles milloren les probabilitats de encapçalar missions de mida petita i mig. Aquest és el cas de SENER, que per primera vegada lidera un programa complet de l’ESA, Proba-3, tota una fita per a la indústria nacional.

Amb gairebé 50 anys d’experiència en Espai, SENER és un reconegut subministrador de serveis d’enginyeria i producció per a la indústria espacial en tres sectors: sistemes de guiatge, navegació i control (GNC), mecanismes de precisió i sistemes òptics. Fins ara, l’empresa ha lliurat més de 260 equips i sistemes que s’han llançat amb èxit en satèl·lits i vehicles espacials per a agències dels EUA (NASA), Europa (ESA), Japó (JAXA) i Rússia (Roscosmos).

Font: web SENER