El grup d’enginyeria i tecnologia SENER participarà en la primera edició de la Fira Aeroespacial Mèxic 2015, que se celebrarà a la Base Aèria Militar No. 1 (Santa Lucia, Zumpango) del 22 al 25 d’abril, organitzat per la Força Aèria Mexicana. En aquesta mostra, estaran presents tant l’àrea d’Enginyeria i Construcció del grup, SENER Enginyeria i Sistemes, que presentarà la seva activitat en aeroespacial i en aeronàutica, com l’àrea d’Aeronàutica a través d’ITP. Les dues empreses compartiran estand en aquesta fira que té com a objectiu reunir als més importants líders de la indústria i serveis del sector, així com enfortir el creixement de la indústria aeroespacial a Mèxic.

SENER té una àmplia trajectòria en el sector Aeroespacial. En Espai, compta amb més de 260 equips i sistemes embarcats amb èxit en satèl·lits i vehicles espacials de NASA, ESA, JAXA, i Roscosmos, entre ells GAIA i el vehicle de demostració de tecnologies de reentrada IXV. En Aeronàutica, on desenvolupa productes per a la fabricació, muntatge i proves de components i equips aeronàutics com utillatge avançat (tooling), línies automàtiques de fabricació, bancs d’assajos, entre d’altres, com els recents treballs realitzats en el sistema especial de manipulació per facilitar l’acoblament de les grans peces mòbils del KC-390.

En aquesta fira, SENER presentarà les seves capacitats en la realització de projectes complexos de modernització d’helicòpters, que ja ha aplicat en helicòpters AB-212 de l’Armada Espanyola, desenvolupant un disseny propi totalment adaptat a les necessitats de l’usuari, incorporant sistemes d’última generació que permeten estendre la vida útil de les aeronaus en almenys 15 anys i millorar les seves capacitats operatives mitjançant la incorporació de nous sistemes de missió dels quals mancava el model original (EFIS, RADAR, FLIR, AIS …).

Aquesta experiència de SENER és part d’una àmplia cartera de referències en Enginyeria i Construcció. A Mèxic, l’empresa compta amb un equip multidisciplinari de més de 400 professionals que desenvolupa importants contractes en tots els seus sectors d’activitat. Destaquen projectes d’Energia i Processos com el cicle combinat d’Aigua Prieta II, la cogeneració TG-8 Madero; les plantes de cogeneració de CYDSA; la planta de cogeneració de 95 MW de Alpek, en Cosoleacaque Veracruz; la planta petroquímica La ros i les hidrodesulfuradoras de dièsel de les refineries de Tula i Salamanca, a Veracruz, per PEMEX. A més se suma als projectes d’Infraestructures i Transport com el tren de passatgers ens Toluca i Vall de Mèxic, el lliurament ferroviari de Morelia, l’Hospital General de Mèxic, l’aeroport de la Ciutat de Mèxic i diversos treballs a l’autopista Durango – Mazatlan i en sistemes de transport intel·ligent en carreteres de tot el país, per a clients com SCT, BANOBRAS i CAPUFE. En l’àmbit Naval, a projectes relacionats amb el sector del petroli.

Font: web SENER