La sisena edició ha reconegut la tasca de recerca duta a terme per  Alberto Fernández-Teruel, del Departament de Psiquiatria; Ferran Martín, del Departament d’Enginyeria Electrònica; Núria Planas, de l’Àrea de Didàctica de la Matemàtica; Àlvar Sánchez, del Departament de Física; Gonzalo Seco-Granados, del Departament de Telecomunicació i Enginyeria de Sistemes; així com Jordi Surrallés i Antonio Villaverde, ambdós del Departament de Genètica i de Microbiologia. L’acte de lliurament els premis ha estat presidida pel conseller d’Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell.

En aquesta edició de 2013 s’han distingit un total 29 investigadors, que rebran 40.000 euros cadascun. Amb ells, són ja 133 investigadors amb la qualificació ICREA Acadèmica a les universitats catalanes, 38 dels quals desenvolupen la seva recerca a la UAB.

La convocatòria ha iniciat un nou cicle d’aquestes distincions que preveuen la dedicació prioritària a activitats de recerca en una universitat pública de Catalunya durant cinc anys. Així, en la present edició, 16 dels 29 guardonats ja havien estat reconeguts durant la primera convocatòria de l’any 2008. Després de completar cinc anys d’investigació (2008-2012), renoven ara per un segon període (2013-2017).

Durant l’acte de lliurament de les distincions, el conseller ha anunciat l’obertura, dimecres 3 de setembre, de la convocatòria corresponent a l’any 2014. Per optar a les distincions ICREA Acadèmia, cal que el personal docent i investigador (PDI) contractat o funcionari de les universitats públiques de Catalunya reuneixi els següents requisits: estar en possessió del títol de doctor o doctora; tenir una vinculació permanent i a temps complet a una universitat pública de Catalunya i impartir docència de manera regular.

Font: web UAB