Aquest dijous 13 de febrer ha tingut lloc la inauguració de la tercera edició del programa TicLaude a la Sala de Graus de la Facultat de Ciències de la Comunicació. La presentació ha anat acompanyada de l’entrega de diplomes de la segona edició del curs d’emprenedoria organitzat amb l’Escola d’Organització Industrial (EOI). 

El programa TicLaude, impulsat per la Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona juntament amb la col·laboració del Parc de Recerca UAB, té l’objectiu de fomentar la iniciativa emprenedora entre els estudiants en l’àmbit de les noves tecnologies.

El programa ofereix a l’alumne una formació gratuïta de 125 hores basada en l’elaboració d’un pla de negoci que doni forma a les seves idees, així com facilitar-los contactes empresarials per dur-lo a terme a través d’una gran trobada final amb empreses i centres d’investigació. Es combinaran classes teòriques, seminaris i tutories sobre diversos temes -legislació, màrqueting, producció, comunicació, presentació…-, que impartiran professors experts en ciències de la comunicació, empresa i iniciativa emprenedora. La primera edició del programa (2011-12) va comptar amb 12 projectes presentats i la segona (2012-2013), amb 27. El projecte guanyador de la darrera edició ha obtingut un premi del Parc de Recerca consistent en la cessió d’un espai, i el suport necessari gratuït per al seu desenvolupament.

El programa, tot i que s’organitza des de la Facultat de Ciències de la Comunicació de la UAB, s’estén a la resta d’alumnes de llicenciatura, grau i postgrau de la universitat que tinguin un projecte innovador en el camp de les tecnologies de la informació i la comunicació. Enguany, la convocatòria també s’estén a alumnes d’universitats associades de diversos països europeus.

Font: web PRUAB