Més de 1.000 participants assisteixen a la cerimònia d’inauguració de l’Any Internacional de la Llum 2015 el 19 i 20 de gener a París. Caterina Biscari, en representació de les fonts de llum, fa una xerrada sobre les fronteres de la ciència de sincrotró.

El 2015 ha estat escollit per la UNESCO com l’Any Internacional de la Llum i les Tecnologies basades en la Llum per mostrar a la societat com la llum afecta les nostres vides.

Durant dos dies, la cerimònia inaugural de l’Any Internacional de la Llum i les Tecnologies basades en la Llum reunirà a personalitats polítiques, líders industrials i reconeguts científics d’un gran ventall de disciplines (incloent cinc premis Nobel). L’esdeveniment serà el punt de partida d’un any ple d’activitats científiques, artístiques i culturals per posar de manifest el rol de la llum en àrees com la salut, les comunicacions, l’economia, el medi ambient o l’art.

Caterina Biscari, directora del Sincrotró ALBA, participarà a la sessió temàtica “Light at the limits” en representació de la comunitat de fonts de llum amb una xerrada sobre “Les fronteres de la ciència de sincrotró”.

Més informació al web de l’Any Internacional de la Llum 2015.

Font: web Parc Alba