Cerdanyola del Vallès forma part, juntament amb altres 51 ciutats espanyoles, de la Xarxa Innpulso, constituïda per municipis que tenen la distinció de “Ciutat de la Ciència i la Innovació”, atorgada pel Ministeri d’Economia i Competitivitat a aquelles ciutats que han demostrat un important esforç i compromís amb la innovació, així com la seva contribució des de l’esfera local al canvi de model productiu.

Una de les actuacions plantejades ha estat la celebració de la “I Trobada d’Alcaldes de la Xarxa Innpulso i Emprenedors Locals”, amb la finalitat de generar una trobada entre les millors Pimes innovadores de les 51 ciutats que formen part de la Xarxa Innpulso. La I Trobada d’Alcaldes de la Xarxa Innpulso i Emprenedors Locals, que tindrà lloc a Madrid el dia 1 d’octubre, acollirà la reunió de les Pimes innovadores.

L’empresa cerdanyolenca seleccionada en aquest procés rebrà un retorn en comunicació, ja que la Xarxa Innpulso i el Ministeri d’Economia i Competitivitat situarà a les empreses seleccionades en una posició de notable visibilitat en els mitjans de comunicació i en les xarxes socials. En aquest marc, tindrà ocasió de contactar amb els millors emprenedors innovadors de les 51 ciutats que formen part de la Xarxa Innpulso, generant així un punt de trobada no només per a les ciutats sinó per al seu talent emprenedor.

Requisits per a participar a la selecció

La selecció està destinat a joves empreses de la ciutat amb un alt component d’innovació, entenent-se innovació en el seu sentit ampli (producte, processos, model de negoci, etc…) i que tenen un ambiciós pla de creixement, sent capaces de generar riquesa per al seu territori. 

A més, les empreses hauran de desenvolupar com a mínim un projecte innovador que estigui alineat amb algun dels Reptes de la Societat recollits en l’Estratègia Espanyola de Ciència i Tecnologia i de Innovació 2013-2020 en consonància amb el Programa Marc Horitzó 2020 de la UE:

 

1.Salut, canvi demogràfic benestar

2.Seguretat i qualitat alimentària; activitat agrària productiva i sostenible; sostenibilitat de recursos naturals, investigació marina i marítima

3.Energia segura, sostenible i neta

4.Transport intel•ligent, sostenible i integrat

5.Canvi climàtic, eficiència dels recursos i matèries primes

6.Canvis i innovacions socials

7.Economia i societat digital

8.Seguretat, protecció i defensa

 

Lloc i termini de presentació de les candidatures

El termini de presentació de candidatures serà des del dia següent de la seva publicació als portals www.cerdanyola.cat i www.cerdanyolaoberta.cat, 5 de setembre, i finalitzarà el proper 15 de setembre.

Les candidatures, juntament amb la resta de documentació requerida a les bases, s’hauran de presentar abans de la conclusió del termini fixat, al registre de l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament, Pl. Francesc Layret, s/nº de dilluns a divendres des de les 8:30 a les 19 hores.

Adjuntem els criteris per a la tria d’una pime innovadors en el marc de la Xarxa Innpulso i la fitxa per participar.

Per a més informació poseu-vos en contacte amb el Servei Municipal d’Ocupació, Empresa i Promoció Econòmica de Cerdanyola del Vallès. Àrea empresa tel. 93 594 70 50