Test IM, o el que és el mateix, Test Induction Motor, és el nou producte creat per Test Motors, empresa que es dedica al manteniment predictiu de motors i generadors elèctrics ubicada al Parc Tecnològic del Vallès (PTV).

L’objectiu del Test IM és predir una averia d’un motor elèctric per poder planificar la seva reparació en processos continus i grans. Entre els avantatges i beneficis que aporta aquest producte és que evita que una planta de procés continu pari i perdi milions d’euros per una averia a un dels motors. També estalvia costos de manteniment i fa que l’eficiència de la planta millori. A més, aporta una solució en temps real ja que es pot saber en quines condicions es troba el motor en qualsevol moment.

Test IM consisteix en uns sensors que s’instal·len al motor elèctric. Aquests envien informació detallada sobre l’estat dels components del motor a un software que genera correus electrònics i SMS en els quals es detalla la informació necessària perquè el client pugui predir una possible averia del motor elèctric.

Endesa i E-ON són, entre d’altres, algunes de les companyies que ja disposen del Test IM.

Test Motors ha estat enguany l’empresa guanyadora del “Premi d’una Idea a una Realitat” promogut pel Col·legi d’Enginyers Industrials de Catalunya (COEIC/AEIC), la Salle Technova Barcelona i Leitat Technological Center en el marc de la tercera edició del concurs Fem Indústria.

El Concurs Fem Indústria va néixer a finals de l’any 2009 amb la voluntat d’impulsar el desenvolupament del teixit empresarial català. Detectar i dinamitzar les iniciatives emprenedores i d’innovació i fomentar l’esperit emprenedor entre els enginyers i són els objectius principals d’aquesta iniciativa. El concurs té dues modalitats: “Premi d’una Idea a una Realitat” i “Premi Empresa amb Futur”.

Test Motors ha estat l’empresa reconeguda amb el “Premi d’una Idea a una Realitat” entre els 33 projectes presentats en aquesta edició.

Font i fotografia: notícia de  www.ptv.cat de 14/06/2012