Thomson Reuters ha publicat la llista Top 100 Global Innovators 2011: Honoring the World Leaders in Innovation que premia les 100 empreses més innovadores a nivell mundial d’acord amb una sèrie d’indicadors relacionats amb les patents i la ciència.

Thomson Reuters fet servir eines pròpies-Thomson Reuters Derwent World Patents Index ® (DWPISM), Derwent Patents Citation IndexTM data, i Thomson Innovation ® – per a la recerca i l’anàlisi, a més de consultar també a organitzacions externes.

Segons l’anàlisi, la distribució per àrea geogràfica de les empreses més innovadores l’encapçala Estats Units amb un 40% de les empreses, seguit d’Àsia amb un 31% i Europa amb el 29%. A nivell industrial, les companyies manufactureres dominen els Top 100, amb predomini dels fabricants de semiconductors i components electrònics provinents dels Estats Units. Àsia és líder en fabricació de hardware i en el sector d’automoció, mentre Europa és líder en fabricació de maquinària.  França és líder mundial en recerca científica i és el país europeu amb més empreses presents a la llista.

Data d’elaboració: 16/12/2011
Font i fotografia: Esade Link , 09/12/2011