El 12 de desembre se celebrarà a Barcelona una gran trobada de centres especials de treball per ajudar les empreses a fer negocis amb valor social. La vostra organització pot demostrar de diverses maneres el seu compromís amb els principis de la no-discriminació i de la inclusió de les persones amb més dificultats per integrar-se al món laboral. Una de les quals és la signatura voluntària i gratuïta del compromís BWSV, que us farà guanyar visibilitat com a empresa compromesa amb la societat.

El Business With Social Value (BWSV) és una iniciativa solidària que vol posar en contacte i potenciar les relacions entre els centres especials de treball (CET) i els seus treballadors amb discapacitat intel·lectual amb les empreses ordinàries per a generar intercanvi de coneixements, buscar oportunitats de negoci i generar noves idees empresarials. També ofereix a les empreses ordinàries la possibilitats de contractar els serveis dels CET i les persones amb discapacitat.

Els centres especials de treball són les empreses que compten amb un 70% de persones amb discapacitat en la seva plantilla. Els CET són una peça clau en el procés d’adquisició dels hàbits i la capacitat necessaris per part per part d’aquests treballadors per integrar-se plenament en la societat.

En aquest sentit, el BWSV contribueix a la visibilitat de les empreses socials i a difondre la seva imatge de sector econòmic competitiu i de mercat. Es tracta de treure a la llum la seva capacitat d’aportar a les empreses ordinàries un valor afegit en l’àmbit del màrqueting social i apropar el funcionament d’aquestes companyies a una visió més humana i compromesa amb la societat.

El BWSV us ofereix la possibilitat d’identificar la vostra empresa com un negoci amb valor social utilitzant la marca BWSV en les vostres campanyes i comunicacions. A canvi, només heu d’implementar a la vostra empresa algun dels cinc nivells de compromís dels principis d’igualtat d’oportunitats i no discriminació. El BWSV us ho vol posar fàcil i us proposa que integreu en la vostra organització el nivell de compromís amb el qual estigueu més còmode.

Les empreses que fan gestos favorables per la millora de les relacions socials i laborals, així com les que adopten mesures de responsabilitat social, milloren la seva imatge i la seva rendibilitat i competitivitat, ja que són empreses més preparades per a competir en el mercat actual.

De fet, la diversitat és un factor que contribueix, a través de la bona integració de treballadors amb perfils diversos, a una major eficàcia de les empreses, tot generant creativitat i innovació, alhora que propicia un clima de satisfacció per a tota l’organització.

Font web canal empresa