ENQUESTA D’INSERCIÓ LABORAL DELS UNIVERSITARIS

Electrònica i Medicina, les carreres amb taxa més alta d’ocupació.

Buscar-se la vida a l’estranger ja no és cap novetat en aquests temps nefastos. ¿Però quines són les professions amb índex més alt d’emigració per motius laborals a Espanya? L’Institut Nacional d’Estadística (INE) ha fet pública aquest dimarts la primera Enquesta d’Inserció Laboral de Titulats Universitaris, corresponent a l’any 2014, i la conclusió és que les carreres amb percentatge més alt de persones que es van titular a la universitat el curs 2009-2010 i que estaven treballant en un altre país l’any passat són la llicenciatura de Traducció i Interpretació (25,9% d’ells), Arquitectura (el 24,6%) i la enginyeria de Camnis, Canals i Ports (24,1%).

Mesurat en termes absoluts, el nombre més alt de titulats universitaris d’aquesta promoció que estaven exercint a l’exterior el 2014 correspon a la diplomatura en infermeria (868 persones), la llicenciatura en Administració i Direcció d’Empreses (623) i Arquitectura (554).

FILOLOGIA FRANCESA I CIÈNCIES DEL MAR

En general, les titulacions amb taxes més altes d’ocupació el 2014 van ser enginyeria en Electrònica (98%), llicenciatura en Medicina (97,7%), enginyeria en Automàtica i Electrònica Industrial (96,2%), enginyeria Aeronàutica (96%) i enginyeria Naval i Oceànica (94,6%).

Per contra, les que tenen les més baixes són la llicenciatura en filologia Francesa (50,6%), la diplomatura en Navegació Marítima (50,8%), la llicenciatura en Filologia Àrab (51,4%), la d’Història de l’Art (53,2%) i la de Ciències del Mar (54%).

Tres de cada quatre titulats universitaris el 2010 exercia l’any passat tasques apropiades a la seva qualificació, mentre que la resta tenia una feina més pròpia d’un professional amb menor formació (FP, batxillerat, ESO…).

INICIS TEMPORALS

Pel que fa al temps que va transcórrer des de que van acabar els seus estudis el 2010 fins que van començar a treballar, més de la meitat ho feia als tres mesos d’acabar i el 92,6% ha tingut alguna feina des que va finalitzar els estudis.

Gairebé la meitat d’ells va començar amb un contracte temporal, mentre que el 27,1% ho va fer amb un d’indefinit, el 19,2% com a pràctiques, formació o becari, i el 5,8%, com a treballador independent.

Per a continuar llegint la notícia, premeu l’enllaç.

FONT: EL PERIODICO.CAT