En la convocatòria 2014 de les concessions Starting Grants, el Consell Europeu de Recerca ha reconegut tres investigadors de la UAB: Caterina Calsamiglia, del MOVE, Markets, Organizations and Votes in Economics, del Departament d’Economia i d’Història Econòmica, Iñaki Permanyer, del Centre d’Estudis Demogràfics, i Albert Quintana, investigador Ramón y Cajal que s’incorporarà properament al Departament de Biologia Cel·lular, Fisiologia i Immunologia i a l’Institut de Neurociències.
En total, Catalunya ha obtingut 8 concessions en la setena convocatòria de les Starting Grants, xifra que representa el 2,4% del total d’ajuts atorgats i el 40% de l’Estat espanyol. Dels 328 investigadors becats aquest 2014, 20 desenvolupen el seus projectes a l’Estat.
Especialment destacables han estat les tres concessions en l’àmbit de Ciències Socials i Humanitats, que signifiquen el 100% de les captades per l’Estat en aquesta àrea i el 4,9% de tots els ajuts atorgats per l’ERC. Dos d’aquestes distincions han estat per als investigadors de la UAB Caterina Calsamiglia i Iñaki Permanyer.
En Ciències de la Vida, el sistema de recerca català també ha obtingut 3 concessions -una d’elles per a l’investigador de l’INc Albert Quintana-, que suposen el 27% dels ajuts captats per l’Estat i el 2,4% del total concedit. En Ciències Físiques i Experimentals, les 2 concessions a Catalunya signifiquen el 33% del conjunt de l’Estat i l’1,4% del total.
Les convocatòries Starting Grants financen persones investigadores joves i novells i s’atorguen únicament per criteris d’excel·lència científica, amb una dotació per projecte de fins a 2 milions d’euros.
Amb aquests últims resultats, són 72 els investigadors del sistema de recerca de Catalunya que han obtingut ajuts Starting Grants des del 2007, any de la seva creació. Del total d’investigadors, un 55% desenvolupen la seva recerca en centres CERCA i un 38% a universitats catalanes, i més d’un terç del total amb contractes ICREA.
Font: web UAB