Les pàgines han estat creades per estudiants i prèviament havien guanyat el concurs organitzat per la Fundació puntCAT

Les innovacions i creacions tecnològiques no sempre provenen de ments adultes i, és per això que els Dot Award, un concurs de creació de llocs web, premia estudiants francesos, belgues i catalanoparlants pels seus treballs. En aquesta tercera edició, tres de les cinc webs guanyadores són catalanes.

Els premiats

Les webs guanyadores les han fet estudiants de l’Institut Antoni Pous i Argila de Manlleu i els alumnes de l’Institut Sòl de Riu d’Alcanar. El premi al millor contingut se l’ha emportat la web elserpent.catque parla de la festa popular de Manlleu ‘El Serpent‘. En aquest cas, el jurat ha valorat les imatges, la qualitat de la informació i el toc personal dels alumnes. El premi a millor ús de les eines TIC ha estat per a la pàgina Imfamily.cat, que proporciona informació sobre cantants i grups coreans. En aquest cas s’ha valorat el bon ús de les eines i la qualitat de les imatges i música. Per acabar, el premi accèssit ha estat per a montsiasud.cat per la seva bona navegabilitat, arquitectura i bon contingut. Els tres llocs web havien estat escollits prèviament pel concurs organitzat per la Fundació puntCat.

El concurs

Aquest concurs l’organitzen tres entitats europees relacionades amb el món de les tecnologies de la informació i la comunicació i són la Fundació puntCAT (registre del domini .cat), AFNIC (domini .fr i .re) i RVO Society. En aquesta ocasió també han comptat amb la participació de Centr, una organització que agrupa dominis territorials d’Europa. Els Dot Award premien les tres millors pàgines web pel seu contingut, pel seu ús de les eines TIC.

Font: http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/tecnologia/dot-award-2013-webs-catalanes-elserpentcat-imfamilycat-montsiasudcat-2402869