Els propers dies, 5 i 6 de juny, sota el lema “Posada en marxa de l’estratègia de cooperació empresarial hispà-lusa per a la gestió dels propers fons comunitaris”, tindrà lloc a Huelva la VII Trobada Ibèrica de Parcs Científics i Tecnològics de Espanya i Portugal. Organitzada per primera vegada pel Parc Científic i Tecnològic de Huelva, reunirà més de 70 representants de Parcs i empreses espanyoles i portugueses.

El dia 5, a la 19:30 hores, es durà a terme la recepció oficial de participants a la seu del La Universitat Internacional d’Andalusia, a La Rábida, amb participació del rector de la UNIA, el Subdelegat del Govern, el delegat del Govern Andalús, el president de la Diputació de Huelva i els presidents de l’Associació de Parcs Científics i Tecnològics d’Espanya (APTE) i l’Associação Portuguesa de Parcs de Ciência e Tecnologia (TECPARQUES).

El dia 6, a l’Edifici-2000 del Parc Científic i Tecnològic d’Huelva, representants del Ministeri d’Economia i Competitivitat, de la Conselleria d’Economia, Innovació i Ciència i APTE i TECPARQUES inauguraran les jornades. En l’obertura institucional estaran presents Maria Luisa Castaño, directora general d’Innovació i Competitivitat del Ministeri d’Economia i Competitivitat; Eva M. Vazquez, directora general d’Investigació, Tecnologia i Empresa de la Conselleria d’Economia, Innovació, Ciència i Ocupació de la Junta de Andalusia; Antonio Tavares, president de l’Associação Portuguesa de Parcs de Ciência e Tecnologia (TECPARQUES), i Felipe Romera, president de l’Associació de Parcs Científics i Tecnològics d’Espanya (APTE).

A més, seran ponents en la trobada Jaime del Castillo, president d’Informació i Desenvolupament SL (INFYDE), Luis Sanz, President de l’Associació Internacional de Parcs Tecnològics i Àrees d’Innovació (IASP), Javier García Serrano, Cap de Departament de Lideratge Industrial de la Divisió de Programes de la UE del Centre de Desenvolupament Tecnològic Industrial (CDTI) , i Francisco Jaime Quesado, membre del Grup Portuguès de Clústers.

El tema central de la jornada serà l’anàlisi dels propers programes d’ajudes europees amb especial èmfasi en Horitzó 2020 i les Estratègies Regionals d’Especialització Intel·ligent (RIS3) i el paper que els parcs científics i tecnològics poden exercir en ambdós. Així mateix, tindrà lloc una taula rodona on s’exposaran les característiques de diversos instruments de finançament empresarial existents a Espanya i Portugal i es presentaran casos pràctics de col·laboració entre entitats i institucions espanyoles i portugueses.

Finalment, la VII edició de la Trobada Ibèric de Parcs Científics i Tecnològics conclourà amb un networking lliure en què les empreses i entitats assistents podran reunir-se per veure possibilitats de col·laboracions.

Les trobades ibèriqus vénen celebrant des de l’any 2002 i són una de les activitats que les associacions espanyola i portuguesa de parcs duen a terme dins del conveni signat entre ambdues institucions per fomentar la innovació i la internacionalització dels parcs científics i tecnològics de la península Ibèrica.