El moment actual necessita l’apropament entre universitat i empresa, i són els nous doctors els que han de liderar i protagonitzar els vincles que ho facin possible. Davant d’aquest repte, la UAB posa en marxa el seu primer curs d’emprenedoria i empresa per a estudiants de doctorat i doctors recents: U2B: From University to Business.
La col.laboració entre universitat i empresa és un dels pilars d’una economia basada en el coneixement i la innovació. La implantació del nou doctorat planteja, a més, un context en el qual els titulats doctors han de potenciar les seves habilitats, apropar-se al món empresarial i ampliar, així, la quantitat i qualitat de les seves potencials sortides professionals.

Estudis recents revelen que, a Espanya, menys del 16% dels doctors treballa al sector empresarial, mentre que als països considerats més avançats, en els quals les empreses fa anys que aposten per la innovació i la interacció amb l’acadèmia, el percentatge es situa al voltant del 40%. No hi ha cap dubte que la contractació de doctors a les empreses és fonamental per al desenvolupament de nous productes i estratègies de mercat, i que els doctors han de disposar de més i millors eines per fer el salt a l’empresa.

El curs U2B: From University to Business proporcionarà als doctors de la UAB una base integral de coneixements i elements crítics sobre emprenedoria i gestió empresarial, aspectes pràctics sobre com esdevenir un emprenedor, exemples concrets d’empreses que han sorgit d’iniciatives innovadores, i fomentarà i potenciarà l’esperit emprenedor i d’iniciativa. L’objectiu final del curs és l’ampliació de les possibilitats de que disposen els doctors per al seu desenvolupament professional al món empresarial.

Es comptarà amb la col.laboració i patrocini de diverses empreses de primer ordre, tant empreses del Parc de Recerca de la UAB i del seu entorn immediat, com d’altres empreses amb les quals la UAB manté una tradició de contacte i de projectes conjunts. S’espera que alguns dels projectes de recerca empresarial dels estudiants del curs es concretin en estades d’un any de pràctiques en algunes de les empreses patrocinadores.

Pel que fa al professorat, U2B: From University to Business gaudirà de la participació de Gabriel Masfurroll i Jordi Riu, professionals amb una dilatada experiència empresarial i directiva, que aportaran al curs la visió i el sentir de l’empresa.

Ja pots consultar detalls del curs i sol.licitar informació a través del web del curs U2B: From University to Business, i també al lloc web de Formació i Orientació de Doctors.

font:  www.uab.es 07.11.2011