El centre s’ubica a la Facultat de Veterinària i ha estat possible gràcies a un acord per tres anys entre la UAB i Boehringer Ingelheim.

El Servei de Nutrició i Benestar Animal (SNiBA) del Departament de Ciència Animal i dels Aliments de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) amb el suport de Boehringer Ingelheim posen en marxa el Centre d’Educació sobre Benestar d’Animals de Producció.

El nou centre (FAWEC-Farm Animal Welfare Education Centre), que inicia les seves activitats durant aquest primer trimestre de 2012, ha estat possible gràcies a un compromís de finançament durant els pròxims tres anys per part de la companyia alemanya i estarà ubicat a la Facultat de veterinària de la UAB.

El nou centre tindrà com a objectiu la formació de veterinaris en benestard’animals de producció. Les activitats que desenvoluparà estaran orientades a millorar els coneixements actuals en aquest camp. Una de les primeresactuacions consistirà en la publicació d’una sèrie de textos que resumiran els coneixements actuals sobre benestar del boví de llet i del porcí.

També s’organitzaran cursos teoricopràctics, tant de bestiar porcí com de bovíde llet, que inclouran visites a explotacions ramaderes i que tenen la finalitatd’ensenyar els fonaments dels protocols d’actuació del benestar animal. Els cursos comptaran amb una versió en línia.

Més endavant, el centre disposarà d’una pàgina web en la qual estarà disponible tota la informació sobre els cursos previstos, documents publicats i altres activitats.

 

Font i fotografia: notícia de www.uab.es 20/03/2012