Daniel Villodres cursa 4t d’ESO a l’institut Banús i ha estat l’únic estudiant de Cerdanyola escollit per participar en el programa que promou la Fundació Catalunya-La Pedrera. El programa ofereix als estudiants la possibilitat de participar en activitats d’investigació totalment becades i els acompanya durant els dos cursos de Batxillerat fins arribar a la universitat.
L’alumne de l’institut Banús, Daniel Villodres, és un dels participants al programa Joves i Ciència per al foment de la vocació científica dels joves que promou la Fundació Catalunya-La Pedrera.
La Fundació ha seleccionat 49 estudiants que finalitzen ara el 4t curs d’ESO per participar en la sisena edició del programa Joves i Ciència.
El programa ofereix a aquests nois i noies la possibilitat de participar en activitats d’investigació totalment becades i acompanya els estudiants seleccionats durant els dos cursos de Batxillerat fins arribar a la universitat.
El jove manifesta la seva satisfacció per l’oportunitat que suposa participar en el programa i diu que, tot i que potser altres estudiants també s’ho mereixien, ha rebut la notícia amb molta alegria.
El programa vol fomentar la vocació científica dels joves, una vocació que Daniel Villodres va sentir de ben petit. Segons confessa, quan era un nen era “bastant hipocondríac” i va començar a interessar-se per les malalties, per això ha decidit estudiar Medicina.
Daniel Villodres comenta que, posteriorment, a 3r d’ESO, quan va començar a estudiar biologia es va interessar especialment pels temes del cos humà i va acabar de decidir la seva vocació per la medicina.
El Programa Joves i Ciència de la Fundació Catalunya-La Pedrera neix l’any 2007 (enguany se celebra la sisena edició) amb l’objectiu de potenciar l’interès per la recerca científica entre joves estudiants. El programa es dirigeix a aquells joves que tenen unes certes inquietuds per a la ciència, però sobretot als que mostren interès i tenen curiositat per la ciència.
Les activitats del programa començaran el 25 de juny al 7 de juliol amb una estada a les Valls d’Àneu, on l’alumnat tindrà l’oportunitat de treballar intensament en un projecte científic, conviure amb d’altres estudiants integrants del programa i aprendre dels investigadors que lideren els projectes. Com ho prepares. El professorat que acompanya als estudiants en aquesta estada és un dels punts diferencials de l’experiència. Es tracta de científics actius que treballen en els camps dels projectes que es proposen, són investigadors que viuen el dia a dia. Daniel Villodres indica que pensa aprofitar aquests dies i posar-hi moltes ganes.
L’alumne de l’institut Banús és l’únic estudiant de Cerdanyola escollit per participar en el programa. La directora del centre, Júlia López, confessa que a nivell personal es va emocionar molt quan va conèixer la notícia i que per l’institut “és el reconeixement a la feina feta tots plegats: alumnat, professorat i famílies”. López remarca que, a més, Villodres “s’ho mereix perquè té un currículum molt bo” i afegeix que a nivell personal i d’habilitats socials “és un fenòmen”. Per a la directora de l’institut Banús les oportunitats que ara se li obren a l’estudiant “són una meravella”.
13 estudiants del Vallès Occidental
El programa Joves i Ciència s’inscriu en el objectiu de la Fundació per fomentar la vocació científica dels joves. Fins ara ja s’han beneficiat del programa 319 estudiants entre totes les edicions.
Els 49 estudiants seleccionats d’enguany procedeixen de 15 comarques catalanes, vénen de 26 centres públics, 20 concertats i 3 privats i 28 són nois i 21 són noies. Per territori, 35 estudiants són de les comarques de Barcelona: 11 Barcelonès (9 de Barcelona ciutat i 2 de Badalona), 3 del Baix Llobregat, 2 d’Osona, el Maresme i el Vallès Oriental;1 de l’Alt Penedès i el Bages. 13 estudiants són del Vallès Occidental (4 de Sabadell, 3 de Sant Cugat i Terrassa, 2 de Rubí i 1 de Cerdanyola del Vallès). Dels quals hi ha 7 nois i 6 noies.