El Conseller d’Empresa i Ocupació, Felip Puig, ha anunciat la instal·lació a Barcelona de l’empresa canadenca Transax, creadora d’aplicacions i sistemes de pagament. L’empresa ha obert una oficina al 22@ de Barcelona per donar servei a Europa, Àsia i Amèrica Llatina.

Amb l’obertura de les instal·lacions a la capital catalana la companyia ha creat 50 llocs de treball, que augmentaran fins a 80 el 2014. Durant el primer any preveu una facturació de 10 milions d’euros.
 
El Conseller Puig ha fet aquest anunci en la inauguració de la 24a edició de la Trobada Empresarial al Pirineu que té lloc aquest dies a la Seu d’Urgell, on s’ha mostrat convençut que “Catalunya té salut, lideratge i possibilitats per tirar endavant”. El titular d’Empresa i Ocupació ha dit que “estem bé, però podem anar a més”.
 
El projecte ha comptat amb el suport d’Invest in Catalonia, l’àrea d’atracció d’inversions de la Generalitat. Transax es dedica al desenvolupament de plataformes per dur a terme pagaments, des d’aplicacions per a mòbils fins a tecnologies relacionades amb les targetes de crèdit. Per exemple, la companyia ha creat una aplicació per tal que un telèfon mòbil pugui fer de datàfon –el maquinari que utilitzen les botigues per fer pagaments amb targeta de crèdit-.
 
L’oficina de Barcelona s’encarregarà de la recerca de nous sistemes per fer aquests pagaments, com la tecnologia NFC, Contactless o Peer to Peer, i concentrarà el nombre més elevat d’empleats de tota la companyia d’arreu del món.

Font: http://economia.e-noticies.cat/una-empresa-canadenca-desembarca-a-barcelona-76575.html