Seguint amb dècades de negociacions i projectes fallits en la recerca d’una patent comunitària, s’està esperant que es faci efectiva la ratificació de la figura de l’anomenada patent unitària, així com el seu corresponent Tribunal Unificat de Patents. En aquest marc i per explicar en què consisteix aquesta patent el Parc Tecnològic del Vallès ha organitzat la jornada ‘La nova patent unitària i el Tribunal Unificat de Patents’.

José Maria del Valle, advocat, agent de la propietat industrial i director de Clarke Modet & Cº a Catalunya, i  Daniel Irigoyen, advocat de Gómez-Acebo & Pombo i Magistrat en excedència del Jutjat de lo Mercantil Número 5 de Barcelona, han explicat que aquesta nova figura és la darrera resposta a les sol·licituds d’un sistema de patents comú o coordinat en un àrea que inclou països, idiomes i legislacions tant diferents com és la Unió Europea.

Al llarg de la jornada els assistents han rebut resposta a les preguntes: en què consisteix aquesta figura i com s’articula? és la figura definitiva que espera la Unió Europea? suposarà una resposta a les sol·licituds formulades a nivell comunitari o originarà noves disfuncionalitats?  i han de canviar les nostres institucions i empreses les seves estratègies de patents a Europa?

Font: www.ptv.cat