Univet, una empresa biotecnològica veterinària que va sorgir l’any 2001 com a spin-off de la Universitat Autònoma de Barcelona, ha creat junt amb Histocell i la incubadora biomèdica Janus Developments una societat conjunta, ArtinVet, la primera firma de l’Estat espanyol especialitzada en medicina regenerativa per a animals de companyia i de competició.

ArtinVet, amb una inversió inicial de 500.000 euros, desenvoluparà i comercialitzarà tres tecnologies originals de les empreses fundadoresper a la regeneració de teixits en animals de companyia i de competició. L’empresa ja disposa d’un producte, íntegrament desenvolupat per Univet, destinat al trasplantament autòleg en lesions extenses de pell en gossos i cavalls, basat en pell reconstituïda.

L’any que ve l’empresa preveu llançar un nou apòsit veterinari per a la cura humida de lesions en pell de gossos, gats i cavalls que ha estat patentat i desenvolupat íntegrament per Histocell. I el 2015 comercialitzarà un gel d’origen natural, també derivat d’un desenvolupament patentat per Histocell, per al tractament de problemes articulars en animals de competició.

Marta Acilu, Directora General d’ArtinVet, veu en l’empresa un projecte apassionant i amb un gran futur. Anna Puigdemont, assessora científica d’Univet i catedràtica del Departament de Farmacologia de la Facultat de Veterinària de la Universitat Autònoma de Barcelona, ressalta el nivell innovador i científic dels productes que constitueixen la cartera inicial de l’empresa, un element clarament diferenciador i d’alt valor afegit en el mercat veterinari mundial. Per la seva banda, Luis Ruiz-Ávila, director general de Janus Developments, considera un privilegi formar part d’un projecte empresarial molt enfocat al mercat sorgit de tecnologies desenvolupades inicialment en entorns acadèmics.

L’empresa tindrà la seva seu social i oficines a Bilbao, i els seus laboratoris seran els de les empreses fundadores de Bizkaia i de Barcelona. La Diputació Foral de Biscaia i el Govern Basc han donat suport a la iniciativa a través dels seus programes de suport a la creació d’empreses innovadores. Es preveu la contractació de fins a cinc persones durant els propers dos anys.

Font: web PRUAB