El projecte SocialBrowsing de l’Institut de Recerca en Intel·ligència Artificial (IIIA) del CSIC, ha guanyat el segon premi de VALORTEC, que atorga la Generalitat de Catalunya, en la categoria de creació d’empreses de base tecnològica. 

SocialBrowsing ha ideat una plataforma web per realitzar grups de discussió online (focus groups) a temps real recreant al màxim un ambient presencial. Els grups de discussió són una eina de recerca de mercat que utilitzen les empreses habitualment abans de comercialitzar un producte: consisteix a reunir un grup de persones seleccionades i demanar-los que donin la seva opinió sobre un potencial producte.

Social Browsing, projecte d’empresa desenvolupada per Roberto Confalonieri, Lissette Lemus i Carles Sierra, permetrà executar aquests grups virtualment, a partir de tecnologies basades en la intel·ligència artificial. Això oferirà avantatges tals com un increment de la rapidesa, l’eliminació de les barreres geogràfiques i un estalvi econòmic de fins al 90% de les despeses habituals, segons estimacions aproximades.

Aquesta és la primera aplicació d’una plataforma tecnològica desenvolupada en l’Institut de Recerca en Intel·ligència Artificial (IIIA) que permet la creació d’aplicacions col·laboratives en temps real. La plataforma té aplicació en qualsevol sector on es requereix una interacció entre usuaris en temps real: recerca de mercats, telemedicina, internet, etc.

VALORTEC

El concurs VALORTEC, organitzat per ACCIÓ – agencia per a la competitivitat de l’empresa catalana del Departament d’empresa i Ocupació- premia els millors plans de negoci de tecnologies sorgides en l’àmbit de les universitats catalanes, i té dues categories: comercialització d’una patent i creació d’una empresa de base tecnològica.

Font: web PRUAB