Vetgenomics participa en un projecte europeu per a la prevenció i el control de les malalties infeccioses dels animals
El projecte POC4PETS, finançat amb més de 700.000 euros, permetrà millorar els sistemes de diagnòstic veterinari, un instrument clau per a la prevenció i el control de les malalties infeccioses dels animals.
L’empresa de base tecnològica Vetgenomics participa en el projecte europeu POC4PETS, en col·laboració amb l’Institut Català de Nanotecnologia, que té com objectiu desenvolupar tecnologies innovadores per millorar els sistemes de diagnòstic veterinari. El treball es centrarà en tecnologies que simplifiquin la preparació de mostres per ser examinades i, d’aquesta manera, guanyar rapidesa en el diagnòstic.
El projecte, finançat per la Unió Europea amb més de 700.000 euros, està coordinat per Alessandra Scagliarini, professor del Departament de Ciència Mèdica Veterinària de la Universitat de Bologna (Unibo). A més, també hi participen dos grups d’investigació multidisciplinar amb experiència en el camp de la virologia, microbiologia, parasitologia, la química i la biologia molecular, juntament amb Vetgenomics i dos altres petites i mitjanes empreses de Montpeller i Como, dedicades a la producció de diagnòstic veterinari, tecnologia làser i serveis de suport al diagnòstic veterinari.
Els sistemes de diagnòstic innovadors desenvolupats per POC4PETS seran comercialitzats per aquestes empreses que participen en el projecte, ajudant a augmentar la seva competitivitat. Així, Vetgenomics, que va néixer fa dos anys com a spin-off del Servei Veterinari de Genètica Molecular de la Universitat Autònoma de Barcelona, podrà créixer i assolir el seu objectiu d’enguany de passar de ser una empresa de serveis a desenvolupar productes propis de detecció genètica de malalties infeccioses.
Els nous productes sorgits de POC4PETS contribuiran a l’assoliment dels objectius de les polítiques comunitàries per a la Salut Animal (PCSA) 2007-2013 i en particular a la reducció dels efectes socioeconòmics d?aquestes malalties a través del desenvolupament de tecnologies innovadores.
Font: notícia de (PRUAB) www.uab.es 31/10/2012
Fotografia de MowT, CC,2.0 (by-nc-sa)