La firma de telefonia sobre protocol d’internet Voz Telecom ha llançat un servei de videoconferència per a Pimes, “el primer a Espanya que aprofita el núvol de manera que les empreses no han de fer cap inversió en equips”, explica el seu conseller delegat, Xavier Casajoana. La teleconferència, amb imatge en alta definició tant al mòbil com a l’ordinador o la tauleta, és l’inici del nou pla estratègic de la firma, que inclou obrir una nova ronda de finançament l’any que ve per captar entre 3 i 4 milions d’euros per accelerar el creixement de Voz a Espanya i a la seva filial mexicana.

La crisi li prova, a Voz Telecom. “Els nostres serveis fan que les pimes no hagin d’invertir en equips, com centraletes telefòniques o de vídeo, i tinguin un servei d’alta qualitat, per una quotamensual mitjana d’uns 300 euros: un 30% menys que la factura de qualsevol altre operador”, assenyala Casajoana. Amb aquesta fórmula, Voz ha continuat creixent amb força: un 70% l’any passat, i aquest any preveu elevar les vendes un 55%, fins als 10 milions d’euros, sempre amb beneficis, “tot i que modestos, perquè la caixa que generem la volem reinvertir per créixer”.

Aquest pla, explica, preveu doblar la mida de la companyia el 2014, fins als 20 milions d’euros de vendes. “És un objectiu molt factible: captem més de 350 clients nous cada mes i tenim menys d’un 1% de baixes”. Per créixer, explica Casajoana, Voz està ampliant la xarxa de distribució, ara de 130 establiments i centrada a Catalunya, Madrid, València i Andalusia, per arribar a 300 que donin cobertura a tot Espanya, i estudia també la compra de carteres de firmes del sector.

“L’impuls més gran tanmateix vindrà amb la innovació, amb nous serveis com aquest Ooiga Meeting, o altres per a mòbil que estem desenvolupant amb Genaker i MÁSmovil”.

Font: notícia recull de premsa PTV, 11/11/2011