Microsoft ha anunciat algunes de les novetats que inclourà en el seu pròxim sistema operatiu, Windows 8, perquè pugui ser utilitzat per persones amb algun tipus de discapacitat. El seu objectiu és millorar les tecnologies d’assistència existents, però també crear eines perquè els desenvolupadors puguin crear aplicacions accessibles.

La companyia de Redmond inclou característiques destinades a millorar l’experiència dels usuaris amb discapacitats durant força temps. Així, funcions com Narrator (per llegir textos o pàgines web) o el reconeixement de veu (introduït en la Perspectiva) han ajudat a milers de persones.

De fet, Microsoft permetrà que s’utilitzi Narrator per actualitzar el sistema operatiu de Windows 7 a Windows 8. L’eina guiarà l’usuari al llarg de tot el procés, encara que, segons expliquen al seu bloc, de moment encara té algunes errades.

No obstant això, la companyia reconeix que, encara que les seves tecnologies d’assistència (AT) cobreixen un rang d’impediments, el seu sistema operatiu “depèn del ric ecosistema de fabricants d’AT per cobrir l’àmplia diversitat de discapacitats i recolza completament la innovació en aquest ecosistema .

El primer pas va ser actualitzar els fonaments de la seva plataforma perquè suporti els estàndards d’accessibilitat de la indústria, de manera que sigui més senzill el treball dels desenvolupadors.

D’altra banda, els usuaris podran introduir un filtre a la botiga d’aplicacions de Windows 8 perquè únicament mostri les aplicacions marcades com accessibles. Així mateix, podran contactar amb el desenvolupador i proporcionar informació sobre l’accessibilitat de la seva app.

Font:notíca de www.ticbeat.com 16/02/2012