Xina es converteix en el cinquè país per consum de vi a nivell mundial
i s’estima que en els pròxims tres anys aquest mercat creixerà per sobre del 50%.
Amb un consum de poc més de 1.400 milions de litres el 2011, la Xina s’ha convertit en el cinquè major consumidor de vi en el món, superant al Regne Unit. A més, el 2015 el gegant asiàtic pot arribar a un consum total de més de 2.168 milions de litres, de manera que el creixement, s’aproximarà al 54%, segons les previsions de Vinexpo Àsia-Pacífic.

Aquest increment contrasta amb l’evolució d’altres mercats més consolidats. Així EUA, que lidera el rànquing mundial de consumidors de vi, s’espera que arribi una taxa de creixement de 12%, mentre que Itàlia, segon d’aquest llistat, patirà una contracció més acusada, ja que es beuran 23,1 milions de litres menys. França, tercer del podi, també pot caure fins a 115.500.000 de litres. Per la seva banda, Alemanya, quart país consumidor, registrarà increments del 10%.

Les dades analitzades per Vinexpo Àsia-Pacífic també mostren la possibilitat que la Xina sigui el segon importador de vi del món en valor, per darrere només de Regne Unido.Del total de vins que es van consumir a la Xina el 2010, només el 15% era vi importat, encara que els vins estrangers van suposar un 37,4% del total de les vendes d’aquest any.

Les causes principals d’aquest augment són, segons l’estudi, en l’augment important en els últims anys de la renda disponible d’un consumidor que cada vegada coneix i aprecia més un bon vi.

Segons un estudi realitzat per la revista Wine in Xina el passat mes de gener, entre els 100 millors vins que es comercialitzen al país, 21 són espanyols. Entre ells, 19 superen una qualificació superior als 90 punts, el que els converteix en vins excel · lents.


Font i fotografia:notícia de  www.economiadehoy.com 24/02/2012