L’empresa Zero2Infinity, situada en el Parc Tecnològic del Vallès (PTV), es una de les 23 empreses amb seu a Catalunya que ja han rebut subvencions d’Instrumento Pyme, un programa que s’emmarca en Horizonte 2020, l’estratègia europea d’impuls a la recerca i la innovació. 

Dotze d’aquestes empreses, entre elles Zero2Infinity, van aconseguir ajuts de 50.000 euros dins de la segona convocatòria de la fase 1 del programa que està orientada al finançament d’estudis de viabilitat. Aquesta segona convocatòria es va tancar al desembre del passat any. 

Zero2Infinity és una empresa catalana que aposta per apropar el turisme espacial i facilitar l’accés a l’espai proper, per sobre de l’espai aeri i per sota dels satèl·lits. L’empresa ha desenvolupat ‘Bloon’, un gran globus d’heli del que penja una càpsula pressuritzada, com la cabina d’un avió, d’uns cinc metres de diàmetre i amb una capacitat per a quatre viatgers i dos pilots. La cabina també disposa de grans finestrals per veure la panoràmica.

Amb 84 companyies beneficiades, Espanya és ara per ara el país que està traient un major rendiment al programa Instrumento Pymes, ja que lidera el rànquing en nombre de projectes aprovats. El pes de Catalunya és molt rellevant, representant una mica més del 27% dels projectes espanyols i un import global de 5,75 milions d’euros.

Font: web PTV